5 måter å fortelle om Omega-3-tilskuddet ditt er friskt eller ikke.

Vet du hva som skiller rene Omega-3-tilskudd av høy kvalitet fra tradisjonelt bearbeidede fiskeoljer? Dr. Emmalee Gisslevik er Zinzino FoU-spesialist og ekspert på fettsyrer. Riktig ernæringstilskudd gir deg resultatene du leter etter. Forsikre deg om at valget ditt er basert på informerte beslutninger. Følg denne viktige sjekklisten for kvalitet når du navigerer i fiskeoljehavet.

Hva betyr egentlig fersk fiskeolje? Dette ser ut til å være et brennende spørsmål når folk kommer inn i verdenen av Omega-kosttilskudd. Hemmeligheten ifølge vår svenske doktor i filosofi i mat og ernæring er stavet oksidasjon og polyfenoler. To deal-breakers som avgjør om du vil oppleve ekte, langsiktige resultater. Det er også en joker på jakt etter friskhet, som kan fange deg off-guard: TOTOX-verdien. Dette nerdete målet på det totale oksidasjonsnivået til fiskeolje er industristandarden som bestemmer ferskhet og kvalitet i fiskeolje. Dessverre blir det lett feilberegnet og feiltolket. Og til slutt, den fremdeles tilnærmet ukjente hemmelige sausen i verden av fiskeolje og Omega-3 kosttilskudd – olivenolje. Det er snart ti år siden Zinzino gjorde denne banebrytende oppdagelsen og la den antioksidant-pakkede ingrediensen til deres vitenskapelig bevist formel.

Før du går til sjekklisten som hjelper deg med å luke ut det rette Omega-3-tilskuddet, må du ta deg tid til å lese om Omega-3 og Omega-6 og polyfenoler , alt naturlig funnet i fet fisk. Polyfenoler er ekstremt kraftige mikronæringsstoffer, fullpakket med antioksidantkapasitet som øker absorpsjonen og binder Omega 3, og fungerer som kaperoner til fettsyrene har kommet trygt i cellemembranene. Dessverre blir de tapt i raffineringsprosessen for å kvitte seg med fiskeoljen fra forurensninger, som kvikksølv og PCB.

Den ultimate sjekklisten når du velger Omega-3 kosttilskudd

1. Kontroller typen og formen til Omega-3 i oljen

Fiskeolje må holde seg frisk og potent så lenge som mulig for å gjøre det mulig for omegaene å komme inn i cellene dine og begynne å støtte hjerte-, hjerne- og immunfunksjon. Sjekk etiketten for Omega-3s EPA og DHA innhold. De dannes i vevet av fet fisk og er det nærmeste å spise sjømat. Du vil også sjekke Omegas molekylære form ettersom den påvirker måten fettsyrene fungerer på og absorberes i kroppen vår. Triglyserider 1 er den naturlige formen som fettsyrer antar i de fleste planter og dyr. Imidlertid er de fleste bearbeidede fiskeoljer basert på den mer kostnadseffektive versjonen, etylestere 1 . Denne formen for fiskeolje absorberes ikke like lett i kroppen vår og er mer utsatt for oksidasjon og harskhet enn triglyseridformen.

2. Stol på sansene dine for tegn på friskhet

Akkurat som virkelig fersk sjømat, har fersk fiskeolje ingen fiskaktig smak eller lukt. Hvis den gjør det, har den begynt å oksidere og vil være mindre potent. Så bruk sansene, sørg for å oppbevare produktet i kjøleskapet og sjekk utløpsdatoen på pakken. Dette er en kvalitetsmarkør som bestemmer oksidasjonsprosessen og tiden for omega-3-ene skal hentes i cellemembranen i kroppen din. Husk også at ingen smak i verden kan dekke over en fiskeolje som har blitt harsk! Smaksatte Omega-3 kosttilskudd gjør bare fordøyelsen av oljen til en mer behagelig opplevelse. Den ekstra smaken har ingen betydning for næringsverdien eller oksidasjonsprosessen.

3. Gransk merkevaren for bevis på friskhet

Friskhet er lik styrke og effektive, reelle resultater. Siden alle fiskeoljer til slutt vil harskne og miste kvaliteten, må oksidasjonsprosessen være målbar. Sørg for at du velger et pålitelig merke som er gjennomsiktig når du presenterer alle kvalitetsmarkørene – fra bærekraftige innkjøpsmetoder til miljøforurensninger og produktets nivå av oksidasjon / kvalitet. Sistnevnte bestemmes i den såkalte TOTOX-verdien 2. Den totale oksidasjonsverdien er en industristandard som effektivt måler hvor fersk oljen er. Du trenger å ha en ting i bakhodet: Den grunnleggende ligningen for TOTOX-beregning er kun ment for rene, ikke-smaksatte fiskeoljer. Denne verdien kan være et falskt friskhetsløfte hvis Omega-3-tilskuddet du har valgt, er smakstilsatt. Det vil forstyrre den totale beregningen, men har ingen betydning for oksidasjonsprosessen og vil derfor ikke påvirke produktets kvalitet. Les her for mer informasjon om hvordan du dechiffrerer TOTOX-verdien.

4. Finn ut hvilke antioksidanter som er tilsatt

Det er flere måter å bremse oksidasjonsprosessen i fiskeolje, øke holdbarheten og forbedre kvaliteten. Tilsetning av antioksidanter er en metode. Hold deg unna merkevarer som bruker syntetiske antioksidanter som TBHQ og ascorbylpalmitat, da disse kan motvirke de helsefremmende egenskapene til Omega-3. I stedet velger du et tilskudd med naturlig blandede tokoferoler eller vitamin E som bare vil være til fordel for blandingen. Men, og her er den magiske sausen som ble nevnt i begynnelsen. Det er enda kraftigere polyfenoler der ute for å stabilisere oksidasjon, optimalisere absorpsjonen i kroppen og sørge for at Omega 3-ene kommer til å fungere i kroppens cellemembraner. Polyfenoler fra oliven er det nærmeste du kommer de som finnes naturlig i fisk, og dette er grunnen til at BalanceOils +er en synergistisk blanding, basert på 60% ren fiskeolje fra villfanget småfisk og 40% ekstra virgin-olivenolje med polyfenoler fra oliven før høst. Du kommer ikke nærmere å spise den virkelige avtalen. Vil du finne ut mer om hva som gjør BalanceOils + annerledes? Les her .

5. Få en daglig dose laget for deg og prøv produktet

Alle er forskjellige, og nivået som kroppen din vil absorbere Omega-3-tilskuddet har mindre å gjøre med konsentrasjonen av Omega-3 i produktet, men snarere alt med individuelle faktorer som vekt, magesyre, gentype og til og med visse allergier. Se på den anbefalte daglige dosen på pakken, og velg en som inkluderer et vektdiagram for å guide deg. Bedre ennå: Velg et merke som også tilbyr personlige blodprøver som avslører din unike fettsyreprofil med reelt skriftlig bevis på at kosttilskuddene gjør jobben sin. Sørg for å velge en test som er uavhengig administrert og basert på en nøyaktig og vitenskapelig analyse som Zinzino BalanceTest. Det ultimate konseptbeviset på spørsmålet om hva det betyr for fiskeolje å være fersk!

Referanser:

1: Omega-3 Supplement Guide: What to Buy and Why – https://www.healthline.com/nutrition/omega-3-supplement-guide

2: Making Sense of Fish Oil Oxidation Values – https://omega3innovations.com/blog/making-sense-of-fish-oil-oxidation-values/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *